Meillä ei ole kotona koskaan vietetty halloweenia, sillä se ei kuulu suomalaiseen perinteeseen. Itse naamiaisia ja teemajuhlia rakastavana ihmisenä olen halunnut päästä mukaan halloweenin ihmeelliseen maailmaan lähinnä siitä syystä, että pääsen tekemään erilaisia maskeja ja kehittelemään asukokonaisuuksia jo omistamistani vaatteista. Pinterestiin olen jo yli vuoden verran kerännyt mielenkiintoisia naamiaisideoita, lähinnä meikkivinkkejä. Tänä vuonna niille ei tullut käyttöä, sillä emme saaneet kutsua yksiinkään halloween-bileisiin, emmekä väkisin tunkeneet itseämme sellaisiin. Tämä lähinnä siksi, että poikaystäväni ei erityisesti innostunut ihmissusimeikistä, jota olin hänelle suunnitellut. Ei se mitään.

Suurin halloween-pettymys oli kuitenkin se, että Saksassa on Amerikan mallin mukaan tapana käydä keppostelemassa naapurustossa keppostelemassa, mutta kukaan ei tullut ovellemme! Meillä oli punottu kori täynnä pieniä karkkipusseja ja naapurusto vilisee lapsia, mutta yksikään ei tullut ovellemme. Olisin kovasti tahtonut nähdä muutaman pikkunoidan kuiskuttelemassa „Süßes oder Saures“    (karkki vai kepponen) oviaukossa. Pettymyksen määrä on suuri, mutta onneksi on edes karkkeja, joita syön taltuttaakseni tuskani. Pieneksi huvitukseksi "muokkasin" yhden kuvan, joka mielestäni tuo esille hienosti yhden mahdollisen halloweeniin liittyvän sudenkuopan.

expectations-reality.jpg

Tämän kuvan nimi on "odotukset vastaan todellisuus".

Ehkä hyvä, etten mennyt halloween-bileisiin. Olisin kuitenkin ollut epäonnisen näköinen ihmissusi. Vaikka onhan tuo tyttö hirmuisen suloinen. Ehkä ensi vuonna sitten.