Asustelen poikaystäväni perheen luona Erfeldenissä, joka on pieni kylä Frankfurt am Mainista n. 30-35 km etelään. Tämä kylä ja muutama muu kylä tässä vieressä muodostaa yhdessä kaupungin nimeltä Riedstadt. Virallisesti asun siis Riedstadtissa, mutta koska kyläyhteisö on täällä niin voimakas, kukaan ei sano asuvansa Riedstadtissa, vaan käyttää kylän nimeä. Tuliko selväksi? No ei haittaa, en muista itsekään näitä asioita vielä kunnolla.

Edellisenä viikonloppuna (eli perjatina 23.10.) alkanut juhla, Kerb, on kylän suurin vuosittainen tapahtuma. Juhlat kestää yhteensä kaksi viikkoa. Tämän kahden viikon aikana muistellaan mennyttä vuotta ja kaikkia kommelluksia, joita kylässä on tapahtunut vuoden aikana. Typerimmät ja noloimmat tarinat -luonnollisesti- kerrotaan koko kylälle tarinamuodossa ja näitä kommelluksia esitetään myös traktorin lavalla.

DSC_0120.jpg

Viime viikonloppuna viereiselle aukiolle nousi erilaisia myyntikojuja, törmäilyautorata, olutteltta ja erilaisia narunveto/arpa/ampumispelejä, joista voi voittaa krääsää. Felix todisti ampumataitonsa yhdessä pelissä ja voitti minulle muovikukkia, tikkarin ja kaksi erilaista ruuvimeisseliä. Nyt olen ikionnellinen ;)

DSC_0093.jpg

DSC_0094.jpg

Luonnollisesti juhlintaan kuuluu oleellisena osana alkoholi, etenkin olut. Sitä jaettiin kadulla traktorikulkueen kulkiessa. Tämä on siis se nolojen hetkien letka, jossa kerrotaan joidenkin kyläläisten kommelluksista. Poikaystäväni pikkuveli sai kunnian olla esittämässä tyttöystävää traktorin lavalla. Tarina meni kutakuinkin näin: joku kylän poika oli saanut uuden tyttöystävän. Eräänä iltana hän päätti käydä salaa tyttöystävänsä luona kylässä ja pimeyden vallitessa päätti kiivetä ikkunasta sisään tyttöystävänsä huoneeseen. Harmi vain, että naapuri huomasi tapahtuneen ja soitti poliisin paikalle. Tätänykyä koko kylä tietää tapahtuneesta.

DSC_0111.jpgDSC_0115.jpg

Valitettavasti en tunne kylän henkilöitä, eikä mun saksankielen taito riitä ymmärtämään näitä tarinoita, mutta selvästi joku morsian itki leipomossa, joku pappa kaahas autolla ojaan ja possujakin on yritetty ampua. En osaa kertoa enempää. Kuulin myös tarinan aikaisemmalta vuodelta: pappa yritty nostaa venettä ylös traktorilla, mutta traktori meni perässä veteen. Hän lainasi traktoria joltakulta toiselta ja sekin vajosi.

DSC_0119.jpg

Juhlintaan kuuluu tärkeänä osana perinteiset laulut, jotka jokainen paikallinen osaa ulkoa. Iltaisin baareissa järjestetään erilaisia tapahtumia, joissa juomisen ohella lauletaan yhdessä näitä lauluja. Eilen maanantaina järjestettiin aamusta alkanut juomatapahtuma. En osallistunut. Saan hauskuuteni siitä, että näen zombiksi muuttuneita kyläläisiä huonokuntoisina ja itse voi hymyillä heille, sillä minulla ei ole krapula. Katsotaan mitä tämä ja seuraava viikko tuovat tullessaan, Kerb on vasta alkanut.